Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2010 14:22 - Еротичен (порно) изказ или дявола вътре
Автор: him Категория: Изкуство   
Прочетен: 2652 Коментари: 3 Гласове:
6



 Повечето хора сигурно правят разлика между еротика и порно. И двата жанра си имат своите фенове. Аз ги употребявам в случая преносно - еротиката като форма на изкуство,нещо със смисъл повече от секса, любовна игра ако щете го наречете. А пък порно - нещо по-грубо, първично и животинско. И както сами можете да се сетите - много малко правят еротика, повечето правят порно, защото повече хора го могат, много по-лесно е да преминеш "по същество", отколкото 10 мин да целуваш и галиш. А и порното е по-близо до човека, но съм забелязал, че в последно време доста повече се тачи като форма на изказ в блога.
 Порно изказ: фактите се навират в лицето на четящия без грам срам и завоалираност. Ще кажете - какво лошо има в това? Все едно да ви отговоря на въпроса какво лошо има в порното. Де факто нищо - и там показват нещата както са си, без срам и свян. Отговаря ли на истината, отговаря. Евъргрийн ли е? Евъргрийн е, защото е по един тертип (по разбираеми причини). Ама знаете ли какво си мисля: порното малко или много принизява човека умствено. Забелязъл съм, че хората с порно изказ са и цинични (тези неща май вървят ръка за ръка). Пак нищо лошо, ама друго съм забелязъл - по писанията на тези хора съдя, че те уважават само себе си. И май не биха се спрели пред нищо в името на собственото си добруване. Порно изказа понякога ми прилича на студената хищност на насекомите, на стотици очи, гледащи те лакомо, подчинени на интереса. Имам чувството, че тези хора могат да те гризат с усмивка, да хапят плътта и ума ти и да ти се смеят искрено. За тях нещата са неизмеримо прости - първо аз, след това другите. Ще кажат - искрени сме, затова толкова хора не ни обичат, защото са лицемери. Е да, ама това е все едно да обичаш хищните насекоми, само защото си признават, че са такива и не се спират пред нищо. Природа, какво да го правиш.
 Еротичен изказ: по-голяма завоалираност, по-голямо разнообразие, игра с думи. Уж се казват същите неща като при порното. С голямата разлика, че това, което казват, провокира човека да мисли, да се постави от друга гледна точка. Едва ли не порното е играта на тялото, а еротиката е играта на ума. Има хора, които са избрали да следват тялото си и ума да е подчинен на него. А това не е ли първосигналност? Докато еротиката, тя е друго нещо. От порно всеки може да се възбуди, докато еротиката малко хора биха я разбрали. Така де, какво готино има жена да се съблича, като за мнозина това е просто губене на време от "съществената част"? 
 Гледам ли порно? Гледам. Но предпочитам в пъти повече еротиката. И предпочитам да правя еротика, а не порно. Само жалко, че порното е над 90 %, а еротиката даже няма и 10 %. Така е май и в живота - порното, кича, безнравствеността ни заливат отвсякъде, а еротиката се крие, защото е за малко хора. Както виждате, не ви перя назидателно пръст а ла "Трябва да се покаем, братя". О, не - като всеки човек и аз имам малки и по-големи дяволи. А онези, които не си го признават, те са лицемери. Въпроса е да държим дявола вътре, защото, пуснат на свобода може да вгорчи и вашия живот и живота на другите. 
Доста хора са извадили дяволите си на показ. Но това не бива да е повод за гордост, че едва ли не било искреност. За мен е друго - тези хора са изгубили битката за себе си. Хубавото е, че тези хора се познават. По делата ще ги познаете, както се казва. Или по казаното/написаното. 






Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Така!
24.03.2010 23:14
Думата еротика произлиза от Ерос , т. е. Любов.
Тя пронизва цялата човешка дейност! Поезия , музика , картини - всичко е емоция, в основата на която стои еротиката.Даже когато е неосъзната и ни се струва ,че сме далече от нея , ние пак сме й подвластни. Хормоните , които се произвеждат в човешкия организъм ,карат човек да се изявява ! За какво му е тази изява ? За да покаже , че е достоен за Любов! Пак стигнахме до еротиката.И когато човек се влюби , той не разсъждава логично , защото хормоните в неговия организъм го заслепяват и той придава на любимото същество , обект на неговата любов , свръх качества! Ето именно в това екзалтирано състояние той съчинява своите безсмъртни произведения.Тези , които го четат усещат емоциите му и се възхищават и наслаждават на чувствата , които са заложени в происведението.
Порното не е любов! Това е физкултура или намек за това! Подтикът е или пари , или желание да излъжеш другия , разчитайки на неговата глупост! И чувствата са такива .Затова не могат да вълнуват!Няма фантазия , няма възхищение , няма любов.
Замениха Любовта със секс.
Замениха човешките отношения с отношение между роботи.
Е , няма как да им се възхищавам!
Поздрав за позицията!
цитирай
2. him - Браво,
25.03.2010 12:02
много ми хареса коментара ти. Присъединявам се веднага към него. Поздрави.
цитирай
3. mapendu - Еротичен (порно) изказ или дявола вътре
17.05.2010 16:57
Haresva mi mn kak pi6e6, Ivo! V u4ili6te ne li4e6e 4e ima6 tolkova mn da kaje6! Derzai! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: him
Категория: Изкуство
Прочетен: 414097
Постинги: 153
Коментари: 436
Гласове: 3300
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930